Endelig – over

Så er vi da endelig igang. Klokka har passert midnatt med snart 2 timer og dette har vært den lengste dagen i mitt liv, tror jeg.
Våknet 06 idag (eller dvs i går) og tempen var steget til 37,2 – mot normalt 37,6 – så jeg var helt sikker på at dette skulle være unnagjort i løpet av formiddagen. Så feil kan man ta.
Kl. 10 var den falt til 37 og kl 15.30 37,1.
Kl 16,45 kom det litt forstervann og da skal det jo normalt og iflg lærebøkene helst skje noe i løpet av de neste 2 timene. DET gjorde det definitivt ikke og 19.50 gikk vannet nok en gang. OK – da burde valpen være like om hjørnet vel. Veide for og imot om jeg skulle kontakte dyrlege men hadde ikke lyst til det heller. Vil jo helst at alt skal gå normalt for seg. I notatene mine fra sist så gikk også vannet kvelden før, og hun fødte greit 12 timer etterpå.
Men jeg var fortsatt bekymret – hun hadde ved 2-3 anledninger noen halvhjertede veer men det kom liksom aldri igang.
OK – kvart på tolv ringte jeg veterinæren min. Han hadde selvfølgelig ikke vakt, og jeg hadde slett ikke lyst til å ringe noen andre. Det skjønte nok Henna, for da satte veene igang og fem på tolv kom det en velskapt, iherdig, sterk krabat til verden. Sort gutt på 295g.
Men det ser ut til at natten blir lang alikevel. Nå er kl 2 på natten og ikke noe tegn til nestemann. Ja, ja. Takk og lov for Norfrid som er så snill å tar kennelen for meg i morgen tidlig.
Pussig – jeg tenkte at med kun 3 valper så ville fødselen gå fort og greit, men dette er jo tvert om.
Krysser fingrene for fortsettelsen. Oppdatering kommer etterhvert.

«So far so good». This has been a long day, but finally a strong black boy has arrived. Now we are waiting for the next two

25.mars
Dette ble litt mer enn jeg kunne ønsket meg, men takk og lov for Hønefoss Dyrehospital. De er verdt sin vekt i gull.
Første valp kom som sagt rett før midnatt. Jev sovnet på litt ved halv tre-tiden og fikk angst da jeg våknet halv fire å så at det nærmet seg 4 timer siden første valp. På med lina og ut å gå! Det resulterete i flytninger – grønne sådanne – men ingen veer.
Dermed var det «bare å ringe veterinærvakta». Jammen sa jeg vakt!!! Prøvde den private først – ikke noe svar. Så den kommunale – neida, bare en tlf-svarer. Kjente jeg begynte å få panikk. Hadde ikke privatnr. til «min» veterinær tilgjengelig og startet ringerunde hos alle jeg kunne finne. Til slutt ringte jeg svigerfaren til veterinæren min – stakkars mann – og fikk nr til Stein på Hønefoss Dyrehospital. Bare kom – jeg skal prøve å få tak i en dyrepleier i tilfelle keisersnitt, sier Stein, for valpene MÅ ut. Da var kl blitt nærmere 05 og ut i bilen med valpen og Henna. Vel framme fikk Stein umiddelbart svar fra Frida – som elsker slike jobber på natten (som hun sa 🙂 så det var ikke nei i hennes munn. Fantastisk støtte og service. Helt eventyrlig. Henna fikk ve-stimuli og valp nr. 2 så dagens lys – ei brun (?) jente på 320g.
Etter nye ve-stimuli og røngten (tredje bilde) var det ikke noe håp om at valp nr. 3 skulle klare å fødes på normal måte, så det ble raskt klargjort for keisersnitt. En rød gutt på 310g med en sjarmerende hvit flekk i brystet. Han har «pratet» helt siden han ble forløst så her har vi en ordentlig sinnatagg. Forøvrig ble han døpt av dyrepleier Frida – og skal hete Globus.
Det endte godt da – men det er bare 2 mennesker jeg kan takke for det – og det var ihvertfall ikke den såkate veterinærvakta sin skyld at dette gikk bra.

Nå er vi hjemme – jeg har vært oppe i 38 timer og føler meg egentlig ganske svimmel. Skal ikke gjøre noe særlig mer idag, merker jeg. Bilder får dere få etterhvert – nå skal jeg duppe i stolen min.

Anne

Reklamer

Om redqliff

Hund som levevei og hobby. Driver Ringerike Hundesenter og tar imot hunder fra hele landet. Konkurrerer aktivt i lydighet, bruks og utstilling. Oppdrett av australsk kelpie under kennelnavnet Redqliff.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

15 svar til Endelig – over

 1. DeepEyes sier:

  Håper alt er bra og at dere sover søtt nå med 3 velskapte på kjøkkenet.
  Venter i spenning på oppdatering.

 2. Eeva sier:

  Håper alt er bra og lycke til!

 3. Gunn Eva og Ivy sier:

  Gratulere med i hvert fall en valp da 🙂 Blir spennede å høre om de andre har kommet i natt 😉

 4. Maria sier:

  Grattis till valparna!! och vilken dramatik, tur att allt gick bra till slut.

 5. Gunvor sier:

  GRATTIS till valparna! Skönt att allt gick bra. Hoppas du får lite vila nu.

 6. Tine&hundene sier:

  Gratulerer med tre velskapte valper! 🙂 Godt at det endte bra,og at du fikk tak i noen(min mobil pleier ikke å stå på lydløs altså,i tilfelle du trenger hjelp neste gang 😉 ) Klem fra stolt storebror og eier.

 7. Qellie, Oda & Siri sier:

  Gratulerer med 3 søte små (0: Godt at det gikk bra med både barn og mor til slutt! Håper vi kan komme og hilse på når de blir litt større (((0:

 8. Hilde & gutta sier:

  Gratulerer så masse;) Godt det endte bra;)

 9. kennelhyzz sier:

  Vad skönt Anne att allt gick bra till slut – grattis till alla inblandade!

 10. Sigrid sier:

  Grattis till de små och fortsatt lycka till! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s