Redqliff’s H-kull født 4.juni 2012


Så var endelig dagen kommet – 9 ukers spent venting var over og fødselen igang. Hennas tredje kull og hver gang har hun satt igang på formiddagen for å gjøre det enklest mulig for mamma’n sin. Go’jente det. 9.50 kom den første – en gutt, 10.30 kom en jente og 11.15 en jente til. 12.15 kom nok en gutt. En pause fram til 14.30 – da kom nok en gutt. Så ble det en pause igjen, hun hadde hatt flytninger og jeg begynte å bli engstelig – tenkte på forrige gang hvor veene stoppet helt opp, så jeg forberedte meg på å reise på klinikken, men så – endelig – kl 16.15 kom det en jente til. Den minste lille jenta – kun 170 gr veide hun. Jeg pustet letta ut, da var vi ferdige – eller?? Det gikk et par timer og jeg så at hun fikk veer igjen. Nok en gang kom det flytninger og hun lå og presset, men ikke noe å se, før plutselig – en liten haletipp og en bakfot, men den lot vente på seg og smatt inn igjen 3 ganger faktisk. Jeg masserte og motiverte alt jeg var god for, og så fikk jeg tak i labben og holdt fast til den endelig kom – kl. 18.50 – en stor og fin bonus-valp. Den hadde jammen gjømt seg godt – Stein dyrlege telte kun 6 valper opptil flere ganger 🙂

Det ble trangt om plassen og det var ikke godt å se om alle var igang med sugingen. Hver gang jeg skulle sjekke og prøve å legge til, så MÅTTE Henna vaske seg. Fryktelig stressende de første timene, synes jeg. Man vil så gjerne være sikker på at alt er i orden. Jeg var i utgangspunktet bekymret for den lille jenta og mistet kanskje litt fokus på de andre, men som dere ser av bildet også så søkte hun ikke varme slik som resten av kullet, hun var slapp og kald å ta på og jeg gjorde mitt beste for å prøve å holde henne varm.
Dagen etter ble også tispe nr 2 liggende mye i ytterkant. Jeg var stadig borte for å flytte på henne, men hun var også kald å ta på. De mistet utrolig mye vekt det første halve døgnet og noe må helt klart ha vært galt. Jeg begynte å gi tillegg og den minste kom seg faktisk og jeg var ved godt mot tirsdag kveld.
Jeg kikket til valpene flere ganger i løpet av natten, og på morgenkvisten fikk jeg dessverre se at også tispe nr. 3 lå helt alene i et hjørne av valpekassa. Veldig kald og jeg la alle tre på varmeflaske under varmelampa. I løpet av 1 1/2 time så døde alle tre i hendene mine. Fryktelig trist og veldig veldig rart.
Jeg ringte Stein så snart klinikken åpnet og han ba meg reise inn til høyskolen umiddelbart for å få de obdusert. Nå får vi bare vente og se om de kan gi en forklaring, ikke bare pga resten av kullet, men også for rasen som sådan.

Guttene ser ut til å klare seg bra, gudskjelov. Det er full krig om de beste pattene – ingen vil gi seg – så nå håper jeg de står på og vokser seg store og kraftige. Jeg liker slike stabukker 🙂

Gode tanker til 3 små jenter som nå koser seg i hundehimmelen, tenker jeg – (mens tårene strømmer)

Se på henne da – Lille engel – jeg vil aldri glemme dere

Reklamer

Om redqliff

Hund som levevei og hobby. Driver Ringerike Hundesenter og tar imot hunder fra hele landet. Konkurrerer aktivt i lydighet, bruks og utstilling. Oppdrett av australsk kelpie under kennelnavnet Redqliff.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Redqliff’s H-kull født 4.juni 2012

  1. Lisa sier:

    Gratulerer med nytt kull. Utrolig sterkt og trist å lese om de 3 tispene som ikke klarte seg. Håper du kan skrive litt på bloggen og\eller facebook når du forhåpentligvis får noen svar fra obduksjonen. Lykke til videre med de søte små gutte-baby-nurkene 🙂
    Klem fra Lisa \ Qoralle

  2. Fia sier:

    Så tråkigt att förlora de små tikarna 😦 Hoppas att allt går fortsatt bra!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s