Året 2013

Det er vanskelig å gjøre denne oppsummeringen kort, da det har skjedd så utrolige mye. Mest hyggelige ting men også noe leit og det er vel sånn livet er?
Året har vært preget av mye reising og da mest i utlandet, og vi har gjort det utrolig bra. Det startet i januar på MyDog i Gøteborg hvor Ida ble SUCH og BIR begge dager. Nederland i mars hvor hun tok Cert og hvor Maddie tok sitt siste og 4.Cert og dermed NL UCH. I april stilte Maddie på rasespesial i Bergen og ble BIR
Australske Gjeterhunder Norge avholdt sin første spesialutstilling i mars og der gjorde Redqliff reint bord. Utrolig gøy å ha Gaia som BIR og Uno som BIM den dagen. Ikke fritt for at øyet ble stort og vått.
I august pakket Tine og jeg snippesken, fylte bilen med hunder og dro på Europaturne. Første stopp var Sveits og Europavinner-utstilling. Anton tok Cert men Deepeyes stakk av med titlene. DET tok vi igjen i Luxembourg hvor både Anton, Ida og Maddie ble LUX CH. FOR en uttelling. Kjempegøy!!
Vi toppet utstillingsåret med Amsterdam-utstillingen i desember hvor Ida ble 2 x BIR Int og NL Champion samt Amsterdamvinner 2013 og Maddie BIR og tittelvinner hund også.

Bruks og lydighetsmessig så har vi ikke startet så mye, men Ida har fått opprykk til LP III og har vist at hun kan gå spor. Opprykket til A lar vente på seg da «mor tror lydighetsbiten kommer av seg selv». MÅ skjerpe meg!!!
Jeg børstet støvet av Henna også og startet LP-Elite på klubbens stevne i juni. Der vant hun jammen!!! Hun er absolutt ikke pensjonert, men det er heller mor som er litt lei av lydighet. Unnskyld Henna – lover at det skal bli litt mer i 2014.

Emil gjorde et flott stevne i mai hvor han runderte til 9. På Nannestad i juni mistet han dessverre en fig men hadde et fantastisk bra felt. Totalt sett ble det poeng nok til NM-kvalifisering og det var morro å ha vært med på selv om det aldri har vært noe mål for oss. Dessverre viste det seg at Emil hadde blitt syk i mellomtiden og han gjennomførte mesterskapet kun på viljen. Sinusknuten sender ikke elektriske signaler til hjertet, så det må arbeide på egenhånd. Emil har puls på 32 så ikke noe rart at beina blir tunge. Han har hatt et par små anfall hvor han har blitt svimmel men de har gått over i løpet av sekundet. I det daglige merker vi ingen ting til det, han er akkurat som før, og vi går lange turer, sporer og trener lydighet. Rundering har vi lagt på hylla, da jeg vet han vil gå fordi han syns det er så innmari gøy, men så lenge han har gnisten og fysikken til andre ting så behøver jeg ikke «pushe» det. MEN det ble mange tårer skal jeg love dere og nå sover han hver natt i senga hos meg. DET skal han få lov til så lenge han vil!! Uff, nå kommer tårene igjen.

En annen som har fått meg til å felle mange tårer også i år – er Harry. Han fikk et Grand Mal anfall i januar og Jorun og jeg har hatt en forferdelig tid etter det. Harry var på tur med flere kompiser og de løp og lekte i dyp snø. Jorun trodde først at han hadde blitt «strupt» da de løp med halsbånd på, men da han i mai fikk et nytt anfall og 4 uker etter det nok et – så måtte vi bare inse at her var det noe fryktelig galt. Det som er rart er, at disse anfallene har kommet i høy aktivitet, under lek og i runderingsløypa. Det er ikke typisk for Epilepsi. Jeg skal ikke gå i detalj men vi holder fortsatt på med utredning for å prøve å finne en årsak til disse anfallene. Det som vi også har med oss er – at 2 mnd før det første anfallet så fikk Harry foretatt en korreksjon av C1 da han var sedert (han skulle HD-røngtes). Dette er veldig bekymringsfullt og det neste nå er røngten av nakke og rygg.
Harry er i storform og han trenes som normalt pr idag, så tiden får vise hva som skjer.

Det er med stor bekymring jeg leser innlegg og artikler som viser at det er store helsemessige utfordringer på rasen. Lee-Ann, Suthenskys kennel i Australia – har opprettet en gruppe på FB som nå deler av sine erfaringer og kunnskap om dette. Viktig informasjon som forhåpentligvis kan hjelpe oss i det videre avlsarbeidet. Er det noe dere lurer på så ta kontakt med meg.

Jeg ønsker å takke alle valpekjøpere for flotte resultater i året som har gått, både på utstillingsfronten, i skogen, på lydighetsbanen og agilitybanen, og ønsker dere lykke til videre.
Jeg er her for dere – ikke glem det, og vil høre om alt fra stort til smått, sorger og gleder og er det noe jeg kan hjelpe til med så nøl aldri med å ta kontakt. Din hund er min hund – alltid 🙂

Godt Nytt År
2013-09-10 10.30.52
205 (2)

Om redqliff

Hund som levevei og hobby. Driver Ringerike Hundesenter og tar imot hunder fra hele landet. Konkurrerer aktivt i lydighet, bruks og utstilling. Oppdrett av australsk kelpie under kennelnavnet Redqliff.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s