Brev til styret i Australske Gjeterhunder Norge

Datert 1.juli 2015

Åpent brev til

Styret i Australske Gjeterhunder Norge
og Klubbens medlemmer

 

 

Oversender følgende saker til styret og anmoder om at dette blir publisert for medlemmene slik at vi kan få en diskusjon.

Pkt. 1 – Avsnitt i klubbens lover om stemmegivning

I årsmøte-referatet for 2011 ble det vedtatt at man skal kunne forhåndsstemme på saker innsendt til årsmøtet. Denne endringen er ikke gjort kjent via klubbens lover og jeg setter et stort spørsmålstegn ved håndteringen av saker innsendt årsmøtet for 2014. Ber om en redegjørelse.

Pkt 2 – Måling av AK på utstilling.

Jeg ser at klubben nå forlanger måling av rasen på alle utstillinger. Da dette spørsmålet ble tatt opp foreslo jeg at man kunne sende inn mål av sine hunder for å lage en oversikt. Dette ble nedstemt med begrunnelsen av at ”vi” ikke klarer å måle riktig. Nå viser det seg at en og samme hund får avvik på flere cm – noe som gir en feil bedømmelse – og som i enkelte tilfeller nå betyr tilbakeholdelse av CK fordi hunden er ”under eller over middelsmålet”.

To eks: RQ Icecream Headache ble målt til 44 og 49 av samme dommer. RQ Heavy Competition er målt i alt fra 46-51 cm.

I og med de nye bruksreglene så skal alle hunder nå måles i klubben, og jeg foreslår at man bruker hundeklubbene til dette og arrangerer målinger med autoriserte dommere og at at målebrevet sendes AGN. Liste over brukshunddommere som er godkjent for målinger ligger på NBF’s sider

En annen ting er at det er stort sett de samme hundene som deltar på utstilling rundt om i landet, så materialet blir veldig snevert.

Jeg ber om at måling innstilles og at spørsmålet tas opp til diskusjon da jeg mener at styret ikke er enerådende i slike spørsmål.

Pkt. 3 – Mulighet for diskusjoner på AGN’s sider

I forkant av årsmøtet 2014 sendte jeg ut info til medlemmene om sak 7 via AGN’s Facebook-side. Dette innlegget ble slettet med begrunnelsen at ingen Årsmøtesaker skulle diskuteres offentlig. Da spør jeg: Hvordan kan medlemmene kommunisere om man ikke kan bruke klubbens eget fora? Man må kunne avholde saklige diskusjoner på klubbens egne sider for medlemmene.

Med vennlig hilsen

Anne Herøy

Svar på brevet kan leses her

http://australskegjeterhunder.no/nyheter/

Om redqliff

Hund som levevei og hobby. Driver Ringerike Hundesenter og tar imot hunder fra hele landet. Konkurrerer aktivt i lydighet, bruks og utstilling. Oppdrett av australsk kelpie under kennelnavnet Redqliff.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s